Výrobce luxusních mobilů Vertu uzavřel s Číňany miliardovou dohodu

Luxusní mobilní telefon Vertu

Luxusní mobilní telefon Vertu Zdroj: CC BY SA 2.0: Kārlis Dambrāns via Flickr

Luxusní mobilní telefon Vertu
Luxusní mobilní telefon Vertu
Luxusní mobilní telefon Vertu
Luxusní mobilní telefon Vertu
Luxusní mobilní telefon Vertu
6
Fotogalerie

Vertu naváže spolupráci s čínským gigantem TLC Communication.

Přední výrobce luxusních mobilních telefonů Vertu bude s telekomunikační firmou TLC spolupracovat na vývoji nových produktů. Čínská TCL Communication bude mobilní značce poskytovat nejnovější technologie v oblasti smartphonů.

K luxusnímu zevnějšku Vertu by tedy TCL měla dodat konkurenceschopný software. Vertu do nové technologie investovala 40 miliónů dolarů (942 milionů korun). 

Společnost Vertu byla na začátku letošního roku koupena podnikatelem Hakanem Uzanem. Pod novým vedením má projít kompletní modernizací a stát se opravdu globální značkou. Podepsání kontraktu je tedy jedním z prvních kroků k naplnění tohoto cíle.

V červenci Vertu představí limitovanou řadu nazvanou Constellation X, další produkty by měly následovat. Informoval o tom server prnewswire.com.

Vertu je známa produkcí exkluzivních mobilních telefonů. Vedení společnosti přesídlilo do Paříže, samotná výroba probíhá ve Velké Británii. Mobilní telefony jsou vyráběny ručně a z drahých materiálů. Svým vzhledem mnohdy připomínají spíše módní doplněk než funkční telefon.

Exkluzivitě odpovídá i cena, která je u nejdražších kusů pohybuje ve stovkách tisíc korun. Rovněž počet obchodů, kde lze telefony koupit je omezený. Jeden ze sítě oficiálních butiků byl i v Praze na Pařížské, v loňském roce byl ale uzavřen.

I přes vysokou cenu má Vertu více než 220 tisíc registrovaných uživatelů po celém světě.