Vyzkoušejte antivirus zdarma a přesvědčte se, že vás spolehlivě ochrání

Zdroj: ESET

ESET Internet Security představuje komplexní ochranu počítače či notebooku s operačním systémem Windows. Prvních 30 dní můžete vyzkoušet antivir zdarma.

Spoléháte na univerzální antivirovou službu, která je součástí operačního systému vašeho počítače nebo notebooku? Možná se vám zdá, že to je praktické a jste rádi, že za ochranu počítače nemusíte platit. Jenže ty nejlepší věci nejsou zadarmo. V dnešní době už kvalitní antivirus nepředstavuje pouhou ochranu před viry, jde o komplexní zabezpečení zařízení před všemi možnými útoky, včetně zneužití internetového bankovnictví nebo domácí internetové sítě. To vám bezplatné základní antimalwarové služby neposkytnou.

Komplexní internetová ochrana

Spolehlivá antivirová ochrana je podmíněna neustálým sběrem a analýzou dat o nejnovějších hrozbách a aktualizacemi virové databáze. ESET monitoruje situaci 24 hodin denně sedm dní v týdnu díky výzkumným centrům rozmístěným po celém světě, které si v různých časových pásmech předávají službu, aby jim neunikl žádný z potenciálních útoků. Díky tomu může ESET NOD32 Antivirus reagovat na nejnovější škodlivé kampaně a předejít tak nechtěné infiltraci počítače. Všechny funkce obsažené v této verzi bezpečnostního softwaru jsou součástí i komplexnějšího nástroje ESET Internet Security, jež kromě antivirové ochrany nabízí například i zabezpečení před ransomwarem, ochranu při internetových platbách či kontrolu domácí sítě.

Hrozba v podobě ransomware

Ransomware patří mezi největší internetová nebezpečí současnosti. Jde o vyděračský malware, který v napadeném počítači nebo notebooku zašifruje všechny soubory a na monitoru poté požaduje po oběti výkupné. Slibuje, že za zaslaný obnos v řádu tisíců korun poskytne napadenému klíč k rozšifrování zařízení. Na tento slib se ale nelze spoléhat, takže ESET svým zákazníkům radí výkupné neplatit. Díky ESET Internet Security můžete být před hrozbou ransomwaru ochráněni, což ocení zejména ti, co si bezpečně nezálohují obsah svého počítače nebo notebooku.

Zabezpečení prohlížeče

Zabezpečený internetový prohlížeč, který je rovněž součástí ESET Internet Security, spolehlivě ochrání uživatele při používání internetového bankovnictví. Při přihlášení do internetového bankovnictví otevírá samostatné okno zabezpečeného prohlížeče, které zajistí šifrovanou komunikaci mezi uživatelem a bankou. Kromě toho i znemožňuje útočníkům využít špionážní malware, který monitoruje používané znaky na klávesnici a odpozorovat tak přihlašovací údaje do e-bankovnictví.

Kontrola domácí sítě

Kontrola domácí sítě odhalí nezvané uživatele a slabá místa ve vaší síti. ESET Internet Security upozorní na slabé nebo dlouho neměněné heslo u domácího routeru a umožňuje kdykoli zkontrolovat, jaká všechna zařízení jsou připojena do vaší domácí wi-fi sítě. Můžete tak odhalit nechtěného návštěvníka, který se může prostřednictvím špatně zabezpečeného routeru nabourat do vašich chytrých zařízení, případně zneužít váš router k masivním botnet útokům, aniž byste o tom měli tušení.

Vyzkoušejte antivir zdarma

ESET Internet Security sice není free antivirus, ESET však umožňuje vyzkoušet tento antivir zdarma. Prvních 30 dní jej můžete používat bezplatně a otestovat si tak všechny jeho funkce na vlastní kůži. A kde lze stáhnout antivir zdarma? Nejlépe přímo od výrobce na webu www.eset.cz v sekci bezpečnostních produktů pro domácnosti. Antivirová ochrana zdarma k vyzkoušení je dostupná i prostřednictvím sítě obchodních partnerů společnosti ESET a v řadě e-shopů. A pokud hledáte spolehlivé bezpečnostní řešení pro váš chytrý telefon nebo tablet, antivirus pro Android zdarma na zkoušku naleznete v nabídce společnosti ESET také.