Z českých IT firem nejrychleji rostl webový prodejce kosmetiky

nakupování, e-shopy, internet

nakupování, e-shopy, internet Zdroj: freedigitalphotos.net

Nejrychleji rostoucí technologickou firmou v Česku byla loni společnost Internet Shop, která provozuje obchod s kosmetikou Parfums.cz. Za ní se umístil výrobce síťových řešení Invea-Tech a poskytovatel aplikací pro IP telefonii Zoom International.

Výsledky přinesl žebříček nejvíce rostoucích firem v regionu střední a východní Evropy společnosti Deloitte Technology Fast 50. Česko v něm mělo celkem pět firem, což je stejně, jako v předchozím ročníku.

Internet Shop vykázal za posledních pět let růst o 824 procent, Invea Tech o 363 a Zoom International o 295 procent. Loňský vítěz mezi českými společnostmi, provozovatel internetových stránek se sportovním zpravodajstvím a výsledky LiveSport, se letos do hodnocení nedostal.

„Pro udržení současného tempa růstu nabídneme zákazníkům zcela nové produkty. Plánujeme ještě více zkrátit dodací lhůty a formou klasických obchodů se k nim dostat o něco blíže,“ uvedl marketingový ředitel Internet Shopu Radek Ondrášík.

Celkové první místo obsadil potřetí za sebou rumunský prodejce letenek Vola.ro s růstem 5729 procent. Nejvíce, celkem 22 firem zastoupených v žebříčku, mělo Polsko, dále se umístilo osm maďarských firem, šest podniků z Rumunska a čtyři z Chorvatska. Nejvíce bodovali společnosti zabývající se vývojem softwaru a poskytovatelé internetových služeb.

Žebříček, který Deloitte sestavuje již 14. rokem, vychází z porovnání tržeb firem za posledních pět let. Ty zároveň nesmí být nižší než 50.000 eur ročně.

České okno do Meky IT