Za hlasem Andělů do Žluťáku

Držitelé třech hudebních cen Anděl Charlie Straight vystoupí poprvé v Pardubicích.

I když rtuť teploměru se stále drží hluboko pod nulou, v pardubickém hudebním klubu Žlutý pes je pořádné horko. Dnes tam dorazí čím dál populárnější třinecká kapela Charlie Straight. Čtveřice muzikantů, která už stihla posbírat tři ocenění v hudebních cenách Anděl nebo Českého slavíka za svůj videoklip School Beauty Queen, který natočila v New Yorku, do Pardubic přijíždí poprvé. Kromě nakažlivě dobré nálady slibuje velkolepou hudební show.

„Charlie Straight charakterizují energická živá vystoupení a bezprostřední projev. Kapela se pohybuje na pomezí indie rocku a post-britpopu, definuje ji zvuková a výrazová pestrost a precizní angličtina,“ říká dramaturg pardubického klubu Žlutý pes Tomáš Urbánek.

Během večera zazní všechny známé skladby skupiny včetně prvního singlu Platonic Johny nebo píseň z filmu Ženy v pokušení. Hlavně ale v premiéře nabídne fanouškům ochutnávku z nového alba, které vyjde začátkem března.

Na desce s názvem Someone With a Slow Heartbeat kapela spolupracovala s londýnským producentem Guyem Fixsenem. Ten v minulosti natáčel s desítkami britských a amerických hvězd včetně legendárních Pixies.

„Příjemně mě překvapilo, že Charlie Straight mají spoustu nápadů, jsou to dobří instrumentalisté a jejich písničkám nechybí obrovská energie,“ chválí kapelu Fixsen.

V češtině ne

Ani tentokrát se ale fanoušci nadějných muzikantů, kteří se ve své tvorbě hlásí k britské hudbě, nedočkají žádné české písně. „Chceme zpívat jenom anglicky, a to platí i pro novou desku,“ říká zpěvák a kytarista Albert Černý. Ten se na pardubické vystoupení obzvlášť těší.

„Do Pardubic jedu rád taky proto, že budu slavit narozeniny. K osmnáctinám jsem dostal elektrickou kytaru a od té doby mám pocit, že se mi v ten den vždycky stane něco zvláštního. Tak uvidíme,“ láká na koncert frontman, který v Pardubicích oslaví své třiadvacetiny.

Večerní show odstartuje v devět hodin večer svým vystoupením skupina Etavíra. Komu by se nechtělo do Pardubic a má to blíž třeba do Litomyšle, ten může za Charlie Straight vyrazit 20. dubna.