Za nejdražší SUV na světě platí kupci desítky milionů. Prohlédněte si atypický vůz

SUV Karlmann King

SUV Karlmann King Zdroj: profimedia.cz

SUV Karlmann King
SUV Karlmann King
SUV Karlmann King
SUV Karlmann King
SUV Karlmann King
13
Fotogalerie

Navzdory ceně, v základní verzi 1,9 milionu dolarů (zhruba 44 milionů korun), je o SUV Karlmann King ve světě zájem. Dosud nejdražší variantu za 3,5 milionu dolarů (80 milionů korun) si objednal zákazník z Afriky. Atypický sportovně-užitkový vůz si prohlédněte ve fotogalerii.

Podle obchodního ředitele společnosti Michaela Nothdurfta, kterého citoval server CNBC, zájemci o 2,5 metru vysoké opancéřované auto s neprůstřelnými skly pochází nejčastěji ze Středního východu, Afriky nebo Spojených států. Během 12 měsíců od uvedení vozu na trh získala firma přes 20 objednávek.

Nejlepší SUV na českém trhu >>>

SUV Karlmann King je velké jako náklaďák. Konstruktéři použili podvozek z nákladního pick-upu Ford F-450. Pohon zajišťuje desetiválcový motor 6,8 litru o výkonu 270 kilowat.

Interiér se vybavuje na přání zákazníků, zpravidla nechybí obří televizor, lednice, kávovar, herní konzole nebo trezor. „Jde o auto, které dokáže vzbudit silné emoce. Buď ho lidé milují, nebo nenávidí,“ řekl CNBS Michael Nothdurft.

Společnost sídlící v Los Angeles chce přesunout výrobní linku z Itálie do USA, a urychlit tak produkci. Zatím si zákazníci na dodání SUV musí počkat od devíti do patnácti měsíců.

Jak vypadá nejdražší SUV na světě si můžete prohlédnout v následující galerii.