Nejrychlejší silniční Ferrari všech dob. Model SF90 má tisíc koní a hybridní pohon

Ferrari SF90

Ferrari SF90 Zdroj: autorevue.cz

Ferrari SF90
Ferrari SF90
Ferrari SF90
Ferrari SF90
Ferrari SF90
13
Fotogalerie
Nový výtvor slavné italské značky je konečně venku. Hybridní Ferrari SF90 bude nejrychlejším silničním vozem automobilky. Do kapsy hravě strčí i rudé monstrum LaFerrari.

Co do akcelerace z 0 na 100 kilometrů za hodinu žádné rychlejší Ferrari, které může na silnice, nenajdete. Vždyť novinka z Maranella to zvládne za dvě a půl sekundy. Louis Camilleri, předseda představenstva Ferrari, jej uvedl jako milník v historii. Stačí se na auto podívat a je vám jasné, že to myslí vážně.

Nejde o žádnou limitovanou edici nebo výrobu na zakázku. Tohle je produkční model, který zaujímá místo vlajkové lodi značky. Je také prvním sériovým modelem Ferrari s plnohodnotným hybridním pohonem.

Uprostřed hřmí zpěvný a cenou pro nejlepší motor ověnčený matador značky F154. Dvakrát přeplňovaná V8 byla kompletně přepracována a navrch jí Italové věnovali tři elektromotory, dva vpředu a jeden vzadu, mezi motorem a převodovkou.

Výsledkem je rekordní výkon 1000 koní, který tak sezazuje z trůnu všechna dosavadní produkční Ferrari. Jak již bylo řečeno, na stovku to umí za 2,5 sekundy, dvoustovku zvládne za 6,7 sekundy. Zrychlovat pak může až do 340 kilometrů za hodinu.

Celý článek najdete na webu autorevue.cz >>>