Zagorová a Rezek si rozdělí divadlo

Osvědčené hity sedmdesátých a osmdesátých let a něco málo novinek. To chystají pro Kladenské Hana Zagorová a Petr Rezek.

Duety Duhová víla a Ta pusa je tvá zazpívají 21. září publiku v Městském divadle Kladno Hana Zagorová a Petr Rezek. Jsou to jediné dvě písničky, které budou zpívat společně. Každý zvlášť má připravený asi hodinový koncert.

Rezek představí svou směs rokenrolu, Zagorová nechtěla o vystoupení hovořit. Měla by zpívat písně z posledního převážně výběrového alba Černý páv.

„Společných koncertů zpíváme s Hankou asi čtyřicet za rok. Jsme na nich nuceni z větší části zpívat známé hity, a tak je pochopitelně méně prostoru pro novinky,“ říká Petr Rezek. Přesto v jejich repertoáru jsou. „Lidé prostě přijdou na známé písničky, které si s námi zpívají,“ podotýká Rezek.
Přestože je koncert vyprodaný, ředitelka divadla Blanka Bendlová dává příznivcům dua naději. „Stává se, že těsně před koncertem lidé nějaké lístky vrátí do pokladny,“ říká Bendlová.

Do Kladna za láskou

Petr Rezek jezdil do kladenského divadla poměrně často, a to hlavně za herečkou Jaroslavou Obermajerovou.

„To jsme ještě byli hodně mladí, když jsem jezdil na její představení. Nějakou dobu jsme spolu chodili. Ale abych byl upřímný, z Kladna si toho moc nepamatuji. Vlastně ho vůbec neznám, hned po divadle jsme jezdili domů do Prahy,“ říká zpěvák, kterého nejvíc proslavila sedmdesátá léta. Tehdy vystupoval například ve skupině Františka Ringo Čecha a samozřejmě s Hanou Zagorovou.

„Přestože jsem hostem Hančiných vystoupení, dává mi velký prostor,“ podotýká Rezek.
Na závěr koncertu nebudou chybět ani přídavky. „Já mám připravenu píseň Moje díky patří vám, Hanka přidává nádhernou Studánku stříbrnou. Samozřejmě zazpíváme i hit Ta pusa je tvá,“ dodává zpěvák Petr Rezek.

Tequila a marihuana

Co znamená pro šéfa kulturního zařízení, když k němu přijedou známí umělci? „V této branži se potvrzuje, že čím větší osobnost, která už něco dokázala, tím skromnější a pokornější člověk. To platí i o Haně Zagorové a Petru Rezkovi. Stačí jim čistá šatna, láhev vody a jsou spokojení,“ vysvětluje Bendlová. Dámy si podle ní přejí ještě obloženou mísu a kávičku, páni, zvláště kapely, k tomu i basu piva.

„Některé kapely jsem ovšem odmítla. Nechtěly ustoupit od přání mít v šatně marihuanu, dvě basy zlaté tequily či spát v pětihvězdičkovém hotelu,“ dodává ředitelka divadla.