Zahojený nos cítí, že bude líp

Kapitán Sigmy mluví o nešťastném startu ligy. Pro tým i pro něj osobně.

Kapitán Sigmy Olomouc Marek Kaščák v posledních týdnech nevěděl, z čeho má být více nešťastný. Bolestivé zranění jej vyřadilo ze sestavy a k tomu jeho tým nedokázal vyhrát devět utkání za sebou. Sigma prolomila smůlu až po dvou a půl měsících v zápase s Brnem. Další ligový zápas na hřišti pražské Slavie sehráli olomoučtí fotbalisté po uzávěrce tohoto vydání.

Co podle vás chybělo k tomu, aby Sigma vyhrála už o pár kol dříve? Nechci se vymlouvat na Evropskou ligu, ale soustředili jsme se na to, hodně jsme cestovali, byli unavení, takže úvod sezony nám trochu utekl. S Příbramí jsme vedli a pak dostali gól trefený z pětadvaceti metrů do šibenice. S tím těžko něco uděláte. Chybělo více agresivity v zakončení, ale jinak si myslím, že jsme hráli dobrý fotbal. Opravdový propadák bylo asi jen utkání s Kladnem.

Naznačoval trenér někomu, že by jeho post mohl být ohrožený? Rozhodně nikomu neříkal, že když nevyhrajeme, tak ho vyhodí. Ale každý ten tlak stejně cítil, věděli jsme, že to vítězství už potřebujeme. Věděli jsme, že zápas s Brnem je pro nás klíčový.

Neměli jste obavy, že vedení podnikne nějaká opatření i vůči hráčům? Ne. Před zápasem s Plzní za námi přišel pan Kubíček (sportovní ředitel Sigmy, pozn. red.) a ujistil nás, že žádné pokuty rozdávat nebude. Podržel nás a dodal velkou motivaci. Ale jak by to vypadalo, kdybychom nevyhráli ani zápas s Brnem, to už je jiná věc. Teď už řešíme spíš to, jak se odrazit ode dna tabulky.

Jak zlé bylo vaše zranění z utkání s Mladou Boleslaví? Měl jsem zlomený nos, ale chtěl jsem co nejdříve hrát. O týden později proti Kladnu to ještě nešlo, ale další týden už trenér zvažoval, že mě zařadí zpátky do sestavy. Konzultoval to s lékařem, který byl ale proti. S maskou jsem hrát nechtěl, zavazela mi při hlavičkování. Takže jsem se musel na zápasy dívat z tribuny. Je nepříjemné, když nemůžu zasáhnout do hry, a hlavně zápas proti Kladnu byla hodně zlá podívaná.

Jako slovenský rodák hrající v Česku jste si mohl vybrat, komu fandit v kvalifikaci na mistrovství světa. Fandil jsem Slovákům, ale chtěl jsem, aby postoupili i Češi. My jsme vás sice zazdili, ale vy jste si to zavinili sami, český mančaft začal sbírat body moc pozdě.