Zakladatel Facebooku Zuckerberg se oženil

Mark Zuckerberg se oženil se svou dlouholetou přítelkyní Priscillou Chanovou

Mark Zuckerberg se oženil se svou dlouholetou přítelkyní Priscillou Chanovou Zdroj: Profimedia.cz

Zakladatel největší světové sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg se v sobotu oženil. Při malém rodinném obřadu v kalifornském Palo Altu si vzal svou dlouholetou přítelkyni Priscillu Chanovou. Informace o svatbě novomanželé zveřejnili úpravou svých statusů na Facebooku.

Na sociální síti vyvolal sňatek jejího zakladatele okamžitou pozornost. Svatební fotografie ukazuje Zuckerberga v oblečení pro něj neobvyklém - odložil totiž pro sebe tak typickou mikinu a má na sobě tmavě modrý oblek s tmavou kravatou.

Chanová si na svatbu vzala bílé šaty bez rukávů. Svatební prsten s rubínem pro ni údajně navrhl Zuckerberg sám.

Mark Zuckerberg s přítelkyní v roce 2010Mark Zuckerberg s přítelkyní v roce 2010 | Profimedia.czMark Zuckerberg s Priscillou Chanovou v roce 2010

Pro stovku hostů v Zuckerbergově domě byla svatba překvapením. Původně si totiž mysleli, že přišli na oslavu toho, že Chanová dokončila studium dětského lékařství, uvedl časopis People.

Podle People plánovali Zuckerberg a Chanová svou svatbu asi čtyři měsíce. Jídlo, které se po obřadu servírovalo, si objednali ve svých oblíbených restauracích – Fuki Sushi nabízející japonské speciality a Palo Alto Sol zaměřené na mexickou kuchyni. Jako zákusek se podávaly malé čokoládové myšky – stejná sladkost, jakou si nynější manželé kdysi vychutnávali na své první schůzce.