Zavinili smrt Petry Hladké lékaři?

Už více než rok čeká vdovec na odpověď, zda smrt jeho ženy zavinili lékaři.

Petr Hladký z Kravař viní lékaře, že pořádně nevyšetřili jeho manželku, která zemřela loni v říjnu po porodu syna na otravu krve poté, co ji pustili z nemocnice domů. O život Petry Hladké marně zápasili záchranáři přímo před jejím domem. Vdovec se obrátil na policii, aby vše pořádně vyšetřila. „Trestní oznámení jsem podal v lednu. Policisté mě vyslechli a vzali si záznamy od lékařů z pohotovosti v opavské nemocnici, kteří ji tenkrát vyšetřili. Od té doby se nic neděje,“ řekl Hladký. V polovině ledna se případem zabývala územní znalecká komise. Jenže odborníci se neshodli a případ putoval na stůl ministerským úředníkům.

Komise až v prosinci

„V říjnu jsem se ptal na ministerstvu, jestli už komise zasedala. E-mailem mi přišla odpověď, že se sejdou 25. listopadu,“ řekl Petr Hladký.
Tiskový mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň tvrdí, že úředníci se případem Petry Hladké stále zabývají. „V současné době jsme ve spolupráci s odborníky z několika oborů medicíny shromáždili všechny podklady pro jednání ústřední znalecké komise ministerstva zdravotnictví. Ta se sejde v prosinci, aby se k případu jednomyslně vyjádřila,“ řekl mluvčí. Na výsledek čekají i dva lékaři, kteří mladou maminku vyšetřovali. „Jeden z nich stále pracuje pod odborným dohledem. To znamená, že ho během jeho služby kontroluje další lékař. Druhý už není naším zaměstnancem,“ řekl mluvčí Slezské nemocnice Daniel Svoboda.