Zelená oáza láká k odpočinku

Koupaliště v Porubě leží uprostřed města. Doléhá sem zvuk projíždějících tramvají, kolem je však dostatečný klid a zeleň.

Pětadvacetimetrový bazén s vyhřívanou vodou z krytého bazénu nabízí letní koupaliště v Ostravě-Porubě.
S krytým bazénem je koupaliště spojeno velkým schodištěm. Vstoupit se sem ale dá také přímo venkovním vchodem.
Ihned po průchodu vstupní branou se návštěvník ocitne v příjemném prostředí, které dýchá dovolenkovou náladou. Koupaliště je v provozu více než deset let a je vyhledávaným a oblíbeným místem nejen místních. V horkých dnech doslova praská ve švech. Bazén ve venkovním areálu je pro dvě stovky lidí a má šest plaveckých drah. Voda je průzračně modrá s příjemnou osvěžující teplotou a nelze jí odolat. Nerezové brouzdaliště s ohřátou vodou a vodním hřibem čeká na malé návštěvníky. „S dcerkou jsme tady často, je z bazénku nadšená a moc se nám tady líbí,“ říká mladá maminka Hana Potočná. Pro rychlé převlečení do plavek je venku prostorná převlékárna.
Všude kolem je dostatek krásně zelených ploch k opalování, pro ty aktivní jsou zde dva kurty na plážový volejbal. Volejbal stojí na hodinu padesát korun, s dvouset korunovou zálohou na míč. Koupaliště běžně navštíví v letních dnech na osm set návštěvníků.
V areálu jsou dva bufety s posezením pod slunečníky, jeden s rybími specialitami, druhý nabízí langoše a jiné dobroty a je zde i stánek jen se zmrzlinou.
A pokud se návštevníci na slunci začnou nudit, mohou využít oddělené komfortní sauny u krytého bazénu, moderní relaxační a regenerační přístroje, masáže, uhličité koupele anebo si mohou protáhnout těla ve fitness centru se špičkovým zázemím. Bazén v odpoledních hodinách nabízí slevněné vstupné. Po sedmé hodině večer je to čtyřicet korun.