Žena, která hořela na zlínském náměstí, zemřela v nemocnici

Jedenačtyřicetiletá žena ze Zlína, která včera začala hořet na zlínském náměstí Míru, zemřela v popáleninovém centru v Brně-Bohunicích.

Tragédie se stala včera odpoledne. Žena seděla na lavičce, kouřila a najednou začala hořet. Policisté na místě objevili hořlavinu a momentálně zjišťují, zda se žena hořlavinou zapálila úmyslně nebo nedbalostním jednáním. Těžce popálenou ženu transportoval ještě ve čtvrtek v odpoledních hodinách vrtulník do Brna, pacientka ale byla v kritickém stavu. „Popáleniny byl neslučitelné se životem a žena v noci zemřela,“ uvedla pro agenturu Médiafax mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová.
Žena utrpěla popáleniny na osmdesáti procentech těla. Hořící ženu se snažili okamžitě uhasit zaměstnanci blízké restazrace i pracovníci zlínské radnice, na záchranu to ale nestačilo. Vyšetřování policistů komplikuje fakt, že jediná kamera, která snímá prostor zlínského náměstí, byla v osudný okamžik natočena jiným směrem. Záznam ženu zachytil až chvíli, kdy už byla v plamenech.
Žena měla podle dostupných informací dlouhodobé problémy s alkoholem a výtržnostmi. Letos například před cukrárnou ve Školní ulici seděla silně podnapilá a pokřikovala obscénní výrazy po kolemjdoucích, převážně dětech. Nebyla schopna pohybu a nakonec skončila v policejní cele. Jindy zase přímo v drogerii vypila láhev alpy, v dalších obchodech stejným způsobem měla brát z regálů alkohol a přímo na místě ho vypila. Strážníky jednou šokovala také tím, že se před nimi odhalila a začala jim dělat rozličné sexuální návrhy.