Žižkov podesáté prohrál, naděje na záchranu mizí

Žižkovskému Michalovi Kropíkovi dýchá na záda sparťanský snajpr Leonard Kweuke.

Žižkovskému Michalovi Kropíkovi dýchá na záda sparťanský snajpr Leonard Kweuke. Zdroj: ctk

Fotbalisté Žižkova nezvládli v nejvyšší soutěži ani další zápas. Ve 20. kole prohráli v domácím prostředí s pražskou Spartou 0:2, a utrpěli tak desátou porážku v této sezoně. Velice si tím zkomplikovali situaci v boji o setrvání v první lize. Deset kol před koncem soutěže ztrácí Viktoria na nesestupovou příčku už 11 bodů. Spokojeni mohli být naopak sparťané, kteří po dvou nepříjemných porážkách vyhráli a uchovali si v čele tabulky hubený tříbodový náskok.

Žižkov se sice v posledních zápasech herně zlepšil, ale výsledkově pořád ztrácí. Jeho situace na posledním místě už začíná být kritická, neboť ztráta se prohlubuje. Uvědomuje si to i trenér Roman Nádvorník. „Ale do konce ligy je na druhé straně ještě deset kol, o sestup hraje víc týmů a také budou ztrácet,“ citovala ho ČTK. „Až na výkon na Dukle jsme zápasy na jaře odehráli slušně, ale fotbal se hraje na body, které my bohužel nemáme,“ dodal.

O záchranu nadále hraje olomoucká Sigma, ostravský Baník, Dynamo České Budějovice a také pražští Bohemians 1905. Klokani sice ještě na podzim patřili do první poloviny tabulky, ale na jaře se jim hrubě nedaří. Vršovičtí postupně klesli až na 13. příčku, což minulý týden vyústilo v odvolání trenéra Pavla Medynského. Dramatický zápas viděli diváci v Liberci. V přímém souboji o druhé místo porazil domácí tým Mladou Boleslav 2:1, když oba góly vstřelil až po uplynutí 90 minut v nastaveném čase. Liberec si tak udržel druhé místo a na vedoucí Spartu ztrácí stále jen tři body. „Měli jsme obrovské štěstí a pomohlo nám, že Boleslav nevyužila šance,“ přiznal liberecký obránce Theodor Gebre Selassie, jenž vstřelil vyrovnávací gól.