Zlínská univerzita zahájila stavbu Laboratorního centra

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) zahájila stavbu Laboratorního centra Fakulty technologické. Nové laboratorní centrum vyroste ve východní části bývalého areálu Svit naproti stávající budově fakulty. UTB získala na projekt více než 527 milionů Kč, z toho 448 milionů Kč činí příspěvek Evropské unie v rámci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace. Oznámila to univerzita.

Autorem projektu budovy je architekt Vladislav Vrána z Ateliéru 2002. „Generálním zhotovitelem díla se na základě výsledků veřejné soutěže stala firma PSG - International a. s. Dodavatel staveniště převzal již 1. března a do konce listopadu 2013 má předat dokončené dílo,“ upřesňuje kvestor UTB Alexander Černý.

„Centrum nabídne kvalitně vybavené prostory pro výuku v navazujících magisterských a v doktorských studijních programech i pro výzkumnou a vývojovou činnost na Fakultě technologické,“ představuje projekt rektor UTB Petr Sáha. V moderní budově budou umístěny zejména výukové a speciální laboratoře vybavené moderní přístrojovou technikou.