Zónu rozebrali místní, tři už staví

Pod Borem už staví první firmy. V roce 2011 tu najde práci tři sta lidí.

Do začátku roku 2011 musíte předložit podnikatelský návrh a zkolaudovat stavbu. Takové jsou podmínky klatovské radnice při prodeji pozemků v průmyslové zóně pod Borem. Dvacet hektarů nové industriální plochy už zaplnily především firmy z Klatovska. Dvaadvacet z nich chystá projekt, tři podniky se už pustily do stavby.

Kdo neplní, vrací

Pokud firmy v požadované lhůtě nesplní podmínky města, musí pozemek vrátit. To potvrdil tajemník města Miroslav Šafařík. „To znamená, že v příštím roce musí všichni nejenom vyřídit papíry, ale také postavit, jinak o pozemky přijdou,“ upřesnila vedoucí odboru rozvoje města Daniela Pleskotová. Prvními investory, kteří začali v průmyslové zóně stavět, jsou klatovská firma Portas Familia Novák & Novák, jež se zabývá renovací nábytku. Druhou je místní velkoobchod s nápoji Vítovec a Vítovec. Třetí odmítla radnice zveřejnit.

Šance na práci

Za rok a půl by mělo v zóně najít práci zhruba tři sta lidí. Průmyslová oblast na kraji Klatov je také jedním z mezníků, který městu pomohl vyhrát titul nejlepší město k podnikání v soutěži Město pro byznys.