Zvířetice ožijí rytmem reggae bubínků

Festival se zříceninou za zády kromě hudby přinese i divadlo, tanec nebo film.

Druhý ročník multižánrového festivalu bude letos nejen slyšet, ale také vidět.
„Obě dvě noci budeme na celý hrad včetně věže promítat sestřihaný doprovod ke kapelám,“ řekl organizátor Jiří Tymich. Materiály podobné klipům budou díky velkoformátové projekci patrné na stovky metrů daleko.
Po skončení programu, kdy se obou scén ujmou diskžokejové, si mohou návštěvníci vychutnat také černobílé animované filmy.
Kromě převážně regionálních kapel na hlavním pódiu na louce u propasti před zříceninou se na druhé scéně ve velkém stanu představí třeba břišní tanečnice Ateliéru Fatima či divadelníci ze sdružení Šafranice, Lavuta a Ensamblu ultrakrátkých vln.

Pořadatel slibuje pohodu

„Účinkující jsem vybíral podle lidí, které v Boleslavi znám a kteří poslouchají podobnou hudbu. Program jsem pak doplnil o různá místní amatérská sdružení,“ dodal Tymich. Celá akce by podle něj měla být hlavně pohodová. Tomu odpovídá i převaha reggae.
Open air festival připravil Tymich poprvé v roce 2007 na Krásné louce. Komornější Zvířetice jsou ovšem pro menší přehlídku s několika stovkami návštěvníků vhodnější. Navíc nemusí skončit v deset hodin večer. Na zřícenině vzdálené deset kilometrů od centra Mladé Boleslavi bude podruhé.