Zápisník Dušana Kütnera: On-line čarodějnice

Foto z 28. června 2019: Prezident MFF KV Jiří Bartoška mává lidem na červeném koberci před hotelem Thermal po příjezdu na zahajovací ceremoniál.

Foto z 28. června 2019: Prezident MFF KV Jiří Bartoška mává lidem na červeném koberci před hotelem Thermal po příjezdu na zahajovací ceremoniál. Zdroj: ČTK/Kubeš Slavomír

Slavnostní zakončení 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech
Jiří Bartoška promluvil na zakončení KVIFF 2019.
3
Fotogalerie

Tak nám zrušili karlovarský filmový festival. Diváci přišli o možnost vidět světové premiéry, pořadatelé o možnost procházet se po červeném koberci s hvězdami první světové ligy, hotely, obchody a restaurace o miliony korun. Dalo se to ale přece jen tušit.

Ani představitel tvrdých mužů na stříbrném plátně a šéf přehlídky Jiří Bartoška si netroufne riskovat, že se akce zapíše do dějin tím, že se na ní koronavirem nakazí nějaká superstar, jakými byli v minulosti ve Varech třeba Mel Gibson nebo John Travolta. Vzhledem k množství odvolaných akcí nezbývá než připomenout slova dávného klasika: Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným.

Sucho panuje nejen v hospodách, ale i v přírodě. A tak, aby toho nebylo málo, i ty čarodějnice – tedy jejich tradiční pálení 30. dubna – se mohou vymstít, neboť hasiči varují před snadnějším vznikem požáru. Po koncertech, mších či výstavách tak nejspíše budou muset obyvatelé Česka vymyslet, jak dát on-line podobu i pálení figurín.