Zápisník Jany Havligerové: Zeman na Hrad

Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ctk

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Miloš Zeman v OSN
Miloš Zeman
5
Fotogalerie

Prezident Miloš Zeman nehodlá omezit spanilé jízdy po krajích, po letní pauze od září opět chystá výjezdy. Výzvu člena Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí Jana Outlého, aby hlava státu cesty zvážila, protože by mohly být vnímány jako součást prezidentské kampaně, Hrad odmítl.

Stejně jako úvahu, že náklady na setkání s občany by měly být zahrnuty do limitu daného zákonem. „Když prezident do krajů v době kampaně jezdit nebude, ušetří tím komplikace úřadu i sobě jako kandidátovi,“ apeloval minulý pátek Outlý. Ponechme protentokrát stranou reakci prezidentského mluvčího. Otázka zní: Proč by měl kdokoli z politiků, hlavu státu nevyjímaje, a priori usnadňovat zmíněnému úřadu práci? Nebyl snad zřízený jen tak pro ozdobu…

Podle lidoveckého senátora, hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka, bude Andrej Babiš jako budoucí silný koaliční partner k sobě potřebovat rovněž silného koaličního partnera. Kdo by jím mohl být, nemusíte hádat třikrát. Jasně že křesťanští demokraté. Jejich vedení se od hejtmanova názoru okamžitě distancovalo. Na oficiálním účtu KDU-ČSL zdůraznilo, že Čunkova představa o směřování strany na sjezdu neuspěla, a v tomto kontextu je potřeba chápat i jeho mediální vystoupení. To je fakt. Neuspěla – zatím. 

Colours of Ostrava skončily, koaliční i opoziční politici si konečně mohou dát pohov. Do příštího většího fesťáku