Zápisník Jaroslava Bukovského: Pády a vzestupy

Bitcoin

Bitcoin Zdroj: profimedia

Trh s kryptoměnami se má navzdory skeptikům po slabém měsíci už zase čile k světu. A podává znovu atletické výkony.

Jen od úterý do středy hodnota globálního trhu s virtuálními měnami narostla o čtyřicet procent. Čtyřiadvacetihodinový růstový maraton tentokrát pro změnu vyhrála z nejznámějších jmen s 26 procenty kryptoměna NEO. Kryptoměnové cibulky se tak možná na jaře znovu zazelenají.

Nekonečná série Hvězdných válek má to nejlepší už za sebou. Koncem loňského roku to odhlasovaly děti v hračkářstvích napříč světem. Podstatně méně než dřív totiž před Vánoci zatoužily po hračkách s tímto seriálovým kultem. Jako první v byznysu to odskákala druhá největší americká fabrika na dětská přání Hasbro, jejíž hodnota na burze propadla v přepočtu o patnáct miliard. Všechno jednou končí.

Kdo by snad měl pocit, že prasat je v Česku příliš, totiž alespoň těch divokých, krutě se mýlí. Přinejmenším jeden ze zvěřinových závodů v Tachovské Huti na Karlovarsku totiž divočáky ve velkém dováží z ciziny, přesněji z Maďarska. Nejenže se tak do hlubokých lesů na západě republiky naváží symbolické dříví, vadou na kráse je i fakt, že veterináři v dovezených zvířatech našli nebezpečného parazita. Začne Česko vyvážet své divočáky do Německa?

Nový kandidát na nejkratší vtip: Donald Trump odsoudil nedávný pád burzy.