Zápisník Michala Noska: Perný pátek

Karel Gott

Karel Gott Zdroj: Foto: ČTK, Profimedia.cz, archiv Blesku

Karel Gott
Karel Gott
Sparťanští fanoušci si vzpomněli na Karla Gotta
4
Fotogalerie

V Praze se v posledních týdnech rozmohly nejrůznější agroveselice. Jen namátkou jde třeba o Dožínky na Letné či Slamák fest v botanické zahradě. Jako by byl venkov pojízdným cirkusem pro zhýčkané měšťáky. Kdo chce zažít venkov, tak kde jinde než mimo metropoli? Pokud jde o Dožínky na Letné, v jejím okolí se to farmami, natož velkostatky, zrovna nehemží. Co to tedy v Praze dožali? Snad nedostanou obdobné nápady ještě obyvatelé venkova. Festival Zažít město na poli a v lese by pro ně přitom mohl být lákavou výzvou.

Po lokálních zemědělských veselicích čekají Prahu další zážitky prodchnuté dny. Na pátek se totiž sešly tři opravdu významné akce. Poslední rozloučení s Karlem Gottem na Žofíně, Signal Festival v celém centru Prahy a nakonec reprezentační fotbalové utkání s Anglií ve vršovickém Edenu.

Z důvodu těchto událostí čekají metropoli i výrazná dopravní omezení. Pražané se tak zítra dočkají zřejmě nejpernějšího dne letošního roku. Možná by bylo nejlepší vzít si dovolenou a odjet do té opravdové přírody.