Zápisník Michala Šenka: Moucha na hlavě

Neplánovanou hvězdou středeční debaty kandidátů na viceprezidenta USA se stala moucha, jež se asi na dvě minuty usadila na hlavě republikána Mikea Pence. Průběh duelu nijak nenarušila a Pence se po ní ani neohnal.

Neplánovanou hvězdou středeční debaty kandidátů na viceprezidenta USA se stala moucha, jež se asi na dvě minuty usadila na hlavě republikána Mikea Pence. Průběh duelu nijak nenarušila a Pence se po ní ani neohnal. Zdroj: Reuters

Na hlavě může mít člověk klobouk, máslo nebo mouchu. Jako kandidát na amerického viceprezidenta Mike Pence v předvolební televizní debatě. A pak je hned veselo. Třeba v táboře u jeho protivníků. „Pojďte dát pět dolarů na pomoc naší kampani, aby letěla,“ napsal na twitter k fotce s plácačkou na mouchy Joe Biden.

V Česku tak veselo není. Případů s COVID-19 přibývá stejně jako škrtících opatření. Dost smutný je pohled na trendy ve vyhledávání na internetu. Covid opatření, covid příznaky, lockdown a Antonín Panenka.

Pak se ještě hledalo zrcadlo. Tady důvod tak prozaický není, trendů kolem zrcadla bylo více a nejspíš se spojily. Díl seriálu Četnické humoresky vysílaný ve středu se zrcadlem v hlavní roli nebo nová rozhledna v Jizerských horách přezdívaná zrcadlo. Nejen covidem živ je člověk.