Daniel Novák: Schizofrenie a holub

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: CTK

Miliardář a majitel Agrofertu Andrej Babiš varuje, že ve vládě bude alergický na prosazování zájmů soukromých subjektů.

Potvrdil tím psychosomatickou tezi, že původ nemocí není ve vnějším prostředí, ale v duši. Česká televize by tak mohla ušetřit a místo Hrabalova Krasosmutnění natočit přímo na schůzích kabinetu Schizofrenické evangelium.

Odbory se zase jednou bily za zaměstnance jak lítí lvi. Díky nově uzavřené kolektivní smlouvě se mohou noví zaměstnanci prodejen Penny Market těšit, že už půl roku po nástupu do práce budou mít základní plat 13 tisíc korun českých. S tím, že když budou dostatečně dlouho makat jako Babišovi ministři, mohou se dostat se základem až na 14 300 korun. A pak že se tu žije špatně!

Měli jsme dvě možnosti. Vrabce v hrsti, nebo holuba na střeše. Neschválením smlouvy s Ředitelstvím silnic a dálnic jsme se rozhodli pro holuba na střeše, komentoval náměstek primátora rozhodnutí brněnské radnice neschválit smlouvu o sjezdu z dálnice D1, která je klíčová pro plánovaný jihomoravský sklad Amazonu. Je proto možné, že nakonec nebudou mít ve „Štatlu“ ani toho holuba, nýbrž něco mnohem horšího.

Univerzitní odborník z Hané zjistil, že silueta plánované výškové budovy Šantovka Tower bude vidět i z historického centra Holomóca. Statistici ale ve stejnou dobu přišli se zprávou, že obyvatel Olomouckého kraje bude dál ubývat. Takže s tou věží je to stejně jedno.