Daniel Novák: Štatl a blů tů

Amazon (ilustrační foto)

Amazon (ilustrační foto) Zdroj: pro

Z kauzy Amazonu v Brně už asi všem zainteresovaným stranám drnčí hlava. Obyvatelé Slatiny a Tuřan se navíc obávají, že jim kvůli kamionům proudícím do skladu bude drnčet i sklo v kredencích. Výkon brněnské radnice ale zrovna neoplývá přesvědčivostí, že by místním politikům šlo v postupu vůči Amazonu o blaho obyvatel.

Zahraniční pozorovatelé si navíc klepou na čelo. Uniká jim, proč tu radnice dělají s halami takový virvál, když u nich se sklady Amazonu v klidu staví. Zkrátka proniknout do psychologie zastupitelů štatlu není jen tak. Snad tedy alespoň zvládnou opravu Zelného náměstí. Budou si pak moci notovat tu svou: Já su ten brněnské synek / klapu si přes Zelné rynek / su jasná špica a konec / já su ten brněnský borec.

V nekonečné kauze H-Systemu se dlouho mělo za to, že je jasné, kdo je dobrý a kdo zlý.

Senátor Jiří Čunek se ale rozhodl, že barvami zamíchá. Podvodníky podle něho nejsou manažeři firmy. Špatnými hospodáři mají být konkurzní advokáti, kteří prý vadným prodejem majetku H-Systemu okrádají klienty. Na Čunka dejme. Jen řádný hospodář totiž ví, jak z realitních obchodů přijít k pěkné sumičce.

Ale dost už o podvodnících a zlořádech. Člověk si musí udělat taky radost. Dopřát si trochu toho lidskýho teplíčka. Nejdřív kapučíno, pak červené víno. Velebme proto vysílací radu, že udělila Šlágru TV licenci pro druhý hudební kanál.

Cílem je mladší generace. Maxim Turbulenc se už těší na širší zásah: Mobil to je kamarád / kdopak by ho neměl rád / tu tu tů tů, zapni blů tů…