Daniel Novák: Veterina a němečtí lelci

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Největší polská opoziční partaj Právo a spravedlnost chystá po případném vítězství ve volbách kromě nového zdanění bank také zvýšení odvodů do eráru pro maloobchodní řetězce. Možná tím Poláci chtějí jen Andreji Babišovi kompenzovat, jak s ním zametli při prodeji českého Unipetrolu. Díky nové dani by totiž mohlo zlevnit Tesco.

Téměř tři miliony Němců mají pocit, že až moc chytají lelky a zasloužili by si přidat porci práce navíc. Ti makající na plné úvazky touží přidat o sedm hodin týdně více. Zaměstnanci s kratšími kontrakty si přejí přidat dokonce patnáct hodin týdně. Naštěstí to ale s tou stachanovštinou nebude tak horké. Milion Němců volá o pomoc a hlásí pracovní přetížení. Bodlo by jim zkrácení zápřahu o jedenáct hodin týdně. V době internetových technologií by se už obě skupiny mohly lehce domluvit.

V Česku je moc studentů veteriny. A asi stále málo mazlíčků. Jako správný cech proto Komora veterinárních lékařů ČR vyzvala mladé nadšence a nadšenkyně, aby si své nadšení řádně rozmysleli. Práce v nedůstojných podmínkách na částečné úvazky za málo peněz prý vytváří frustrované vysokoškoláky tíhnoucí k extrémním názorům. Až tedy někdo zaútočí na Hrad, nehledejme mezi uprchlíky. Ti mají jiné starosti. Vlastních deprivantů máme dost.

Průzkum Ekumenické akademie přišel s převratným výsledkem, že řetězce mají velkou vyjednávací sílu, kterou zneužívají. Chyběl už jen dodatek o cenách. Nekřesťanských.