Glosa Martina Čabana: Nový šerif na ministerstvu

Bohuslav Sobotka a Jan Mládek na Žofínském fóru. Již poté, co premiér oznámil ministrův konec.

Bohuslav Sobotka a Jan Mládek na Žofínském fóru. Již poté, co premiér oznámil ministrův konec. Zdroj: ČTK

Bohuslav Sobotka a Jan Mládek na Žofínském fóru. Již poté, co premiér oznámil ministrův konec.
Sobotka oznámil, že Mládka ve vládě vystřídá sám
3
Fotogalerie

Dejme tomu, že mobilní operátoři podlehnou politickému tlaku a během nějakých pár týdnů přijdou s nabídkami většího objemu dat než dosud za stejnou cenu jako dosud. Ano, byla by to hezká karta do předvolební kampaně. Otázka zní, jak silná. 

Pro premiéra Sobotku je odpověď jasná. Zjevně se rozhodl, že mobily českých zákazníků přetékající všemi těmi internety jsou trumfem nad jiné. V cestě za ním chladnokrevně od boku odstřelil Jana Mládka. A šerifskou hvězdu vlády nad ministerstvem průmyslu připjal na svou hruď, byť se dušuje, že dočasně.

Nutno uznat, že nový šerif neotálí. Mládkova politická mrtvola ještě ani nevychladla a Sobotka už sezval šéfy parlamentních stran, aby s nimi domluvil rychlé projednání novely zákona, která má i méně chápavým operátorům naznačit, co se od nich čeká.

Jestli uspěje, se uvidí v pátek; legislativní termíny jsou touto dobou šibeniční. A pak bude ještě zajímavé zjistit, jestli to všechno, rozruch ve straně, střet s Pražským hradem a výměna v kabinetu chvilku před volbami, jestli to stálo za to.

Další komentáře čtěte ZDE