Glosa Martina Čabana: Padla!

ČSSD zahájila kampaň ve Stochově na Kladensku. Jan Hamáček tam "vyvezl" ministry Maláčovou, Tomana a Staňka

ČSSD zahájila kampaň ve Stochově na Kladensku. Jan Hamáček tam "vyvezl" ministry Maláčovou, Tomana a Staňka Zdroj: ČTK

Volební kampaně před komunálními a senátními volbami nabízejí různé bizarnosti, ale nemělo by mezi nimi zapadnout zahájení předvolebního tažení sociálních demokratů. Ti se totiž zjevně rozhodli, že je úplně jedno, jaké volby se zrovna konají. 

Do středočeského Stochova přijeli velkým autem s nápisem „Padla!“ Následně oznámili, že hodlají otevřít debatu o zkrácení pracovní doby. A že budou bojovat za proplácení prvních tří dnů nemocenské, které je ale standardně slíbené v programu vlády, takže ČSSD se hrdinně dobývá do dveří, které už sama otevřela. Dále jsme se dozvěděli, že prioritou předsedy Hamáčka jsou bezpečné hranice.

Jak tohle všechno zajistí nebozí kandidáti, kteří se budou v oranžových dresech ucházet o křesla na radnicích měst a obcí, nevíme. I podle vedení ČSSD je to zřejmě jejich problém. Třeba oranžová kandidátka v Havířově už se ale k věci postavila čelem a na billboard vyvěsila výkřik „Havířov bez migrantů“. Pohled na zoufalství nejstarší a druhdy nejsilnější politické strany v zemi je čím dál bolestivější.