Jana Havligerová: Češi zase jednou bodují

zápisník, Jana Havligerová

zápisník, Jana Havligerová Zdroj: E15

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš stejně jako prezident Miloš Zeman hlásá, že o přijímání migrantů do Česka by měla napříště rozhodovat sněmovna. V České republice po prezidentském vzoru nechce ani jediného uprchlíka, a to ani dočasně. Za nebezpečné a populistické označilo takové výroky Sdružení nevládních organizací pomáhajících v tuzemsku běžencům. Z Pražského hradu na to obratem zazněla výzva k zastavení státního financování takových neziskovek: Tu máš, čerte, kropáč!

To předseda Strany svobodných občanů Petr Mach má jiné starosti. Tedy starosti… Podle docházky na zasedání, proslovů a dalšího úsilí patří k nejhůře hodnoceným členům evropského parlamentu. Jeho mluvčí i on osobně jsou si jisti, že voliči Petra Macha určitě nestojí o to, aby v žebříčku nejlépe hodnocených figuroval vysoko. Znamenalo by to, že se z něj stal eurofil, a to by určitě nechtěli. Neprůstřelný argument. A v roce 2019 si dáme repete, za ty prachy to stojí.

Češi na olympiádě v Rio de Janeiru zaujali. Svět se na sociálních sítích baví tím, že naši sportovci díky pruhovaným sáčkům a epesním kloboučkům vypadali na úvodním ceremoniálu jako z hororu. Bude potřeba prošetřit, co tím oblečením autorky modelů vlastně chtěly říct.