Jana Havligerová: Takhle my tu žijeme

Ministr financí Andrej Babiš (uprostřed) s manželkou Monikou při návštěvě newyorské burzy

Ministr financí Andrej Babiš (uprostřed) s manželkou Monikou při návštěvě newyorské burzy Zdroj: CTK

Sociální demokraté nejsou s to pochopit, že důležitější než třeba práce na zrušení superhrubé mzdy je pro ministerstvo financí odhalení „nepravostí“ každé osoby, jež v minulých letech jen zavadila o státní správu. Aby toho nebylo málo, byla to vlastně ČSSD, kdo dovolil, aby TV Barrandov ostouzela Moniku Babišovou za hladký průchod celní kontrolou po návratu manželů z Ameriky. Lidovci, ti taky nic moc.

Dovolují si mluvit o tupých škrtech při přípravě rozpočtu na příští rok. A daně do státní kasy nejdou a nejdou… To tedy ministr financí koalici ještě pořádně spočítá.

Ministerstvo práce vypsalo tendr na firmu, jež by rezort za necelého půl milionu dostala do vysílání rozhlasu i televize a zpráv ČTK.
Zadání kampaně – ukázat sociálního pracovníka jako sympatického člověka, profesionála, který ví, co dělá, a dělá to dobře. Vrchol kampaně – vystoupení ministryně Marksové v hlavním večerním zpravodajství ČT. Někteří úředníci mají svérázné představy o úloze veřejnoprávních médií.

Prezident Miloš Zeman si při setkání s občany Středočeského kraje velmi pochvaloval své zdraví. Připustil sice, že trpí lehkou formou cukrovky, má neuropatii dolních končetin, ale jinak? Jinak mu nic není: „Plíce jsou naprosto čisté a prostatu mám jako panic,“ oznámil prezident. Nevím jak vy, osobně bych byla některých zpráv raději ušetřena.

Na Vltavě na palubě lodi Šumava, u táců plných koblih od Agrofertu založilo ANO svou mládežnickou organizaci. Sdružuje členy ve věku 15 až 35 let. Šéf Andrej Babiš samozřejmě nechyběl. Byl První máj, byl lásky čas.