Marek Schwarzmann: Microsoft a opilá fauna

opilá samice jezevce Wandzię

opilá samice jezevce Wandzię Zdroj: Fundacja Na Rzecz Zwierzat "Dzika Ostoja "

Podle Microsoftu nastal čas k tomu, abychom upgradovali operační systém na „desítky“. Je prý lepší, rychlejší, bezpečnější a kdovíco ještě. Někoho čeká bolestivá instalace, někdo se zase těší na zábavu v novém prostředí systému, ve kterém si značné procento uživatelů otevírá akorát ty internety a Facebook.

Jo a hlavně, nová verze už zase má tlačítko Start, které je prý nejdůležitější, a kvůli kterému se „osmičky“ nepovedly, protože uživatelé PC pravděpodobně neumí používat klávesnici a na ní zakomponovanou klávesu Start. No, proti gustu žádný dišputát. Po čtyřech měsících s preview verzí mi zbývá dodat jediné: To tlačítko tam fakt být nemuselo!

Období prázdnin každý rok dává vyniknout absurdním zprávám a zjištěním. Nejinak tomu bylo včera, když agentury a zpravodajské weby zaplnily texty o polské samici jezevce, která se někde na pláži Baltu zpila devíti pivy a dva dny pak vyspávala kocovinu. Jsem rád, že to nakonec přežila a nyní údajně už spokojeně baští, jen zatím ještě jaksi nemůže chodit. Každý přitom jistě vzpomíná na předloňský případ, kdy se notorické prase z Austrálie po devatenácti ležácích zvládlo poprat s krávou.

Rád bych proto čtenářům přispěl také s jednou vlastní, doslova exkluzivní a nikde jinde nepublikovanou důležitou zprávou: před lety na studiích jsme se spolubydlícím měli potkana, který jednou utekl a vypil půlku panáka rumu zapomenutého na skříni. Vystřízlivěl? Ne, ale nakonec jsme mu udělali pěkný hrobeček na zahradě.

Čtěte také zápisníky dalších redaktorů E15: