Pavel Otto: Klukovina a potkani

evropa, unie, vlajka, právo

evropa, unie, vlajka, právo Zdroj: archiv

Traduje se, že když bratři Nedvědové zapějí „Vlajka vzhůru letí“, oko žádného kotlíkáře nezůstane suché. Honza s Frantou zkrátka umí. Uvidíme, zda to platí také o předsedovi Evropské komise Barrosovi a prezidentu Zemanovi. Myslíme si ale, že až dnes vztyčí na nádvoří Hradu modrou vlajku se žlutými hvězdami, nikoho dojetím plakat neuvidíme. A pokud snad nějaká ta slza ukápne, nebude eurohujerská. Způsobí to vztek a bezmoc.

Třeba v zámečku na pražské Hanspaulce bude asi velmi, ale opravdu velmi neveselo. Vnitřně cítíme, že takovou ošklivou a zlomyslnou klukovinu si Václav Klaus od Zemana nezasloužil.

Delegace ministerstva obrany se vrátila ze zbrojařského veletrhu v Malajsii. Jistě, chápeme, že bylo třeba utužit kolektiv nového šéfa rezortu Picka. Ale pomýšlet na větší akvizice, když už vojsko nemá ani na naftu, jak nedávno zjistil zápisník?

Vysvětlení pod podmínkou anonymity nabídl jeden z Pickových podřízených. Pokud prý sejde z prodloužení pronájmu stíhaček Gripen, mohl by se ocitnout ve hře nákup ponorek pro ochranu vltavské kaskády a blízkého Temelína před teroristy. „Každý s tím souhlasit nemusí, ale kaskáda je tak trochu naše moře,“ poznamenal úředník.

Pražský magistrát zahájí tento týden plošné hubení potkanů v kanalizaci, zásah potrvá do konce října. Téměř 14 tisíc kilogramů nástrah přijde na 4,7 milionu korun.

Varujeme exprimátora Béma, kterého údajně velmi sužují výčitky kvůli Opencard či Blance, aby alespoň do podzimu nechodil kanály tak často jako dosud.