Pavel Otto: Revolucionáři

Aero L-159 Alca české armády

Aero L-159 Alca české armády Zdroj: CC BY-SA 2.0: Milan Nykodym

Vláda prodá patnáct bitevníků L-159 Iráku za 750 milionů korun. To by za normálních okolností bylo v pořádku, armáda už je dlouho nechce. Jenže se prodají téměř za cenu šrotu. To je v chápání policejního útvaru vedeného plukovníkem Šlachtou, který znovu zasahoval na ministerstvu obrany, zločin. Jistě se najde elektronická komunikace mezi ministrem Stropnickým a jeho náměstky či snad i premiérem Sobotkou jako u generála Halenky a šéfa státního podniku VOP CZ Veřmiřovského.

Takže s jistou dávkou protikorupčního nadšení by minimálně z části vlády bylo možné vyrobit mafiánské spiknutí. Navíc brzy uplynou dva roky od razie ve Strakově akademii. Šlachta a spol. by opět mohli ukázat, kdo je v této zemi pánem.

Ještě zůstaneme u protikorupčních revolucionářů. Zdá se, že začínají požírat sami sebe. Loni zvolený senátor Láska figuruje v kauze údajně podezřelého kšeftu bývalého vedení pražského magistrátu. Myslí si to policie, která žádá poslance o vydání exprimátora Svobody. Za poradenství dal Láskovi rovný milion, aniž o tom věděla městská rada. Mimochodem Láska radil také Stropnickému, aby neprodával chátrající Karlínská kasárna, která tak zůstala vojsku na krku. I v tomto případě si někdejší advokát nechal dobře zaplatit.

Zástupkyně starosty Prahy 8 Borhyová hájící barvy ANO čelí trestnímu oznámení. Za čtvrt milionu z obecní pokladny nechala znovu vytisknout celý náklad radničního periodika, protože v tom původním chyběl sloupek jejího partajního kolegy Fichtnera. Babišovci si prostě pomáhají. Jen by to mohli dělat za svoje.

Policie obvinila čtyři lidi kvůli převodu majetku ministerstva obrany