Zápisník Barbory Pánkové: Ruské ozvěny

Batmobile zabavený v Moskvě

Batmobile zabavený v Moskvě Zdroj: Ruské ministerstvo vnitra

Ruský prezident Vladimir Putin
Rudé náměstí v Moskvě
3
Fotogalerie

Česko si s pošťuchováním Putina nedá pokoj. Nejdřív pomník vlasovcům v Řeporyjích, teď Praha přejmenovala náměstí Pod Kaštany na náměstí Borise Němcova po zavražděném opozičním politikovi.

Po novinářce a aktivistce Anně Politkovské má být zase nazvaná promenáda ve Stromovce. Můžeme jen doufat, že se do Ruska v blízké době nechystá česká podnikatelská delegace. 

Možná je dobře, že v Kremlu mají jiné starosti. Chystají totiž soutěž pro zájemce o zvolení do Státní dumy. Na sedmdesát až osmdesát výherců čeká školení na vysoké škole státního řízení. Politické názory prý nehrají roli a rozhodnou schopnosti a znalosti. Nicméně jistota je jistota, že?

Napilno mají i moskevští policisté, kteří v metropoli zabavili vůz připomínající komiksovou sérii o Batmanovi. Batmobile, který má v příbězích nahánět hrůzu zločincům, není prý bezpečný pro tamní silnice. Trochu škoda, mohl otestovat zarputilost ruských zločinců. Škoda i pro jeho 32letého majitele, který přišel o auto za desítky milionů rublů a ještě čelí vyšetřování.