Zápisník Jana Pavce: Teroristé v nás

Kim Čong-un na počest Mun Če-ina a zahájení mezikorejského summitu uspořádal banket a zábavnou show.

Kim Čong-un na počest Mun Če-ina a zahájení mezikorejského summitu uspořádal banket a zábavnou show. Zdroj: Reuters

Kim Čong-un se dívá na věci
Kim Čong-un se dívá na věci
Kim Čong-un se dívá na věci
Kim Čong-un se dívá na věci
Kim Čong-un se dívá na věci
19
Fotogalerie

Tak už je úplně jasné, proč v Česku teroristické činy mimo srážení stromů před jedoucí vlaky moc nefrčí. Na rozsévání chaosu si totiž vystačíme sami. V úterý strhla lokomotiva v Praze trakční vedení, zablokovala tak veškeré vlaky ve vršovickém depu a na půl dne paralyzovala dopravu na kolejích v hlavním městě. Když do toho přidáme všechny chátrající mosty a dopravní uzavírky, musí z toho teroristům vycházet, že tady by jakákoliv akce byla úplně zbytečná.

I když dcera amerického prezidenta Ivanka Trumpová pověsila na hřebík své podnikání v americkém módním průmyslu, zaregistrovala si její společnost v Číně hned 16 ochranných známek. Zahrnují módní doplňky jako sluneční brýle, kabelky, boty, šperky, ale i hlasovací stroje. Holt je třeba myslet na zadní kolečka a soustředit se na opravdu perspektivní trhy.

Kim Čong-un se už konečně dočkal toho, čeho se předtím dostalo předchozím dvěma severokorejským Kimům – poprvé byl odhalen jeho oficiální portrét, který má zintenzivnit jeho kult osobnosti a povýšit ho z role následníka na opravdového vůdce země. U internetových uživatelů mimo Severní Koreu už ale jeho kult osobnosti vrcholu dosáhl hned při jeho nástupu – po vzoru svého předchůdce totiž i u něj již funguje internetová stránka s názvem Kim Čong-un se dívá na věci, která shromažďuje ty nejbizarnější fotografie z diktátorových cest po jeho malebné zemi.