Zápisník Jany Havligerové: Dobré skutky

Ministryně financí Alena Schillerová na jednání Poslanecké sněmovny o státním rozpočtu. (11. 11. 2020)

Ministryně financí Alena Schillerová na jednání Poslanecké sněmovny o státním rozpočtu. (11. 11. 2020) Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Prezident Miloš Zeman vystoupil na jednání Poslanecké sněmovny 11. 11. 2020
2
Fotogalerie

Předseda Senátu vzkázal poslancům, že daňový balíček v podobě, kterou v noci ze čtvrtka na pátek schválila sněmovna, nebude mít v horní komoře "zrovna na růžích ustláno".

Škoda, že senátoři v souboji s poslanci vždy tahají za kratší konec provazu. Ke změnám v balíčku nejspíš dojde, ale jen takovým, které se hodí vládě. Premiér Babiš se o „svoje“ nové sazby pro daň z příjmů obávat nemusí. I kdyby je chtěli senátoři pozměnit, kluby hnutí ANO, ODS, ani okamurovci, které je spolu se zrušením superhrubé mzdy prosadili, si před Senátem nekleknou.

Ministryně Schillerová členy horní parlamentní komory požádá, aby z daňového balíčku vyškrtli zrušení nově stanovené slevy na poplatníka. Zvýšení odpisu, které by pomohlo všem rodinám, přece nenavrhovala. Senátoři to jistě pochopí.

Vláda povolila konání koncertů a dalších hudebních představení, znovu hrát mohou divadla a kina. Ovšem – výhradně bez přítomnosti diváků. Jen jestli protiepidemická opatření už zase nerozvolňujeme moc rychle.