Zápisník Jany Havligerové: Nápady na zabití

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček Zdroj: ČTK

Hradní kancléř Vratislav Mynář uspořádal ve své restauraci v Osvětimanech zabijačku. Porušení pravidel nouzového stavu hájí tím, že se hodů zúčastnilo jen šest lidí a těm nechal udělat rychlotest na přítomnost koronaviru. Prase prý museli zabít, protože bylo nemocné a uhynulo by. Spekulace o nákaze prasečí chřipkou informátoři z místa nepotvrdili. Jestli se účastníci zdravili podáním ruky a líbáním, nemohou potvrdit ani vyvrátit.

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček, zástupce strany v ústředním krizovém štábu, navrhuje, aby byli na sezonní práce v zemědělství povoláni studenti nižších ročníků vysokých škol. Jasně. A na pracovní morálku by dohlíželi bývalí příslušníci bývalého Pohotovostního pluku SNB. Poslanec Ondráček by je jistě dokázal zaktivovat.

Anoistická poslankyně, též vládní zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková, přišla s nápadem, že obětem domácího násilí by nyní mohli pomáhat poštovní doručovatelé/doručovatelky. Oni existují pošťáci a pošťačky, kteří osobně doručují zásilky?