Zápisník Marka Schwarzmanna: Letní socka

Letní opravy v metru

Letní opravy v metru Zdroj: David Malík

Letní opravy v metru
Letní opravy v metru
Letní opravy v metru
Letní opravy v metru
Letní opravy v metru
9
Fotogalerie

Tak nám začal první prázdninový měsíc, který přinesl několik tradičních vln: třeba tu týkající se nadávání na vedro, na nečekaný déšť, na po ránu příliš halasně řvoucí ptactvo, případně i na nelibý a pokoutně se linoucí zápach sockou, pardon, MHD. Do výčtu těchto evergreenů je nutné zařadit i tradiční pražské uzávírky, výluky a takové ty příjemnosti, které z obvykle na minutu tikajícího jízdního řádu činí frašku, která letní turisty i nás do práce dojíždějící uvádí do stavu šílenství. 

Letos je jich (jak uzavírek, tak turistů), zdá se, požehnaně: třeba Palmovka je na etapy kvůli opravám tramvajových pásů rozkopaná již druhým měsícem, uzavření se dočkal i vestibul tamního metra. Na Muzeu se zase člověk nedostane do vlaku ve směru do Depa Hostivař.

Namísto remcání bychom si však měli uvědomit, že nějaké ty opravy a úpravy se někdy udělat prostě musejí, jinak zase budeme nadávat na to, že do metra na Muzeu teče, nebo že Palmovka není bezbariérová, nebo že ta jízda tramkou moc drncá. Nebojme se vlka nic, léto se pomalu přelije do podzimu a útlum stavebních prací se jistojistě blíží, neb zima je tu co nevidět!

Což mi připomíná, pro mnohé fanoušky fantasy se zima nejen blíží, ale už vlastně skoro dorazila. Velký červený vykřičník, asi nejen v mém kalendáři, na 16. července neomylně značí premiéru sedmé řady Hry o trůny. Alespoň budeme mít při těch výlukách v MHD na co koukat.