Zápisník Marka Schwarzmanna: Zase o víře

Podle kněze Giovanni Cavalcoliho mohou za zemětřesení „hříchy člověka“.

Podle kněze Giovanni Cavalcoliho mohou za zemětřesení „hříchy člověka“. Zdroj: Youtube

DVD
CD,DVD
přenosný DVD přehrávač
dvd
5
Fotogalerie

Je to týden, co českými médii proběhla zpráva, že radnice z Valašských Klobouků umně vmanévrovala pořadatele koncertu kapel Törr a Root ke zrušení akce. Údajně z obav šíření satanismu. A pro pořádek: diskriminace kvůli náboženství to prý nebyla. Zajímavější však je, že o pár dní později se v jedné z tamních ulic propadla silnice. A to v ulici Cyrilometodějské u nemovitosti s číslem popisným 666. Jak má po tomhle poctivý ateista věřit na náhody?!

Víte, že na začátku listopadu připravili v Nasavrkách keltský skanzen? Mnohé návštěvníky prý šokovala syrová „posvátná“ býčí hlava nad vstupní branou. Náčelník tamních Bójů pro Chrudimský deník přiznal, že to byl účel – vytrhnout lidi z dojmu, že Keltové nejen vyráběli spony a náramky, ale že to byli také krutí bojovníci. Ono to ale stejně trochu překvapí, když je člověk modlící se k probodnutému přibitému chlápkovi na kříži šokován vyvěšením hlavy býka, nemyslíte?

A do třetice: po dlouhé době jsem si nedávno pořídil PC hru v klasické krabici s DVD. V dobré víře v techniku jsem se jal instalovat softwarový výron programátorů rovnou z optických disků, po 30 minutách jsem to však vzdal. Druhý pokus, reprezentovaný prostým stažením digitálního obsahu přes dedikovaného klienta trval necelých 20 minut. Co dodat, než že doba je už asi jinde. Jak pro DVD, tak pro náboženství.