Zápisník Martina Štorkána: Lásky čas

Studentský pochod na 1. máje

Studentský pochod na 1. máje Zdroj: Martin Štorkán

Pražští studenti oslavili první máj průvodem. Část z nich ho pojala jako protest proti ignorování klimatických změn a šla s transparenty jako „Vedro, co?“ nebo „Palmový olej do hrnce dolej“. Bohužel jich kvůli špatnému počasí dorazilo tak málo, že pozornost ke změně klimatu zřejmě nepřitáhnou. Budou to za ně zase muset oddřít středoškoláci.

Rušno bylo i na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad, kde KSČM slavila Svátek práce. Jeden z příznivců strany nastříkal pepřový sprej do očí protestujícího spoluobčana. Sociální sítě ale nakonec večer zaplavila láskyplná fotografie líbající se dvojice, kterou tvořila Marta Semelová a šestadevadesátiletý Milouš Jakeš. Láska holt kvete v každém věku.

K prozatímnímu smíření došlo ve skandinávských aerolinkách SAS. Zástupci společnosti obnovili jednání s piloty, kteří už týden nepracují kvůli špatným podmínkám. Stávka už ovlivnila více než tři sta tisíc cestujících a společnost podle analytiků kvůli tomu přijde až o 240 milionů korun. Jako by firma, která byla nedávno na pokraji bankrotu, neměla už tak dost problémů.