Zápisník Michala Noska: Sametové nápoje

Edice lahví Sodastream k 30. výročí sametové revoluce

Edice lahví Sodastream k 30. výročí sametové revoluce Zdroj: Sodastream

Výrobník sody SodaStream přijde vhod i při přípravě svátečních koktejlů
Logo Plzeňského Prazdroje k 30. výročí sametové revoluce
Plzeňský Prazdroj trhá prodejní rekordy. Sílí hlavně prodeje ležáku v cizině.
Tučňák žlutooký
Tučňák žlutooký
6
Fotogalerie

Festivaly, debaty, demonstrace, koncerty, výstavy. To všechno se v následujících dnech přivalí jako vzpomínkové akce na 17. listopad 1989. Za politiky a umělci v marketingové aktivitě nezaostávají ani výrobci nápojů.

Prazdroj připravil speciální Sametový ležák a projekt Sametové hospody, na trhu je k mání i slivovice s kreativním názvem 30 let svobody a k zapíjení alkoholu na akcích poslouží lahev „Sodastream - 30. výročí sametové revoluce“. Tak hlavně aby oslavám přálo počasí a všichni je ve zdraví, a hlavně sametově přežili.

Zatímco v Česku vrcholí přípravy na oslavu výročí třiceti let svobody, na Novém Zélandu mají úplně jiné starosti. Žijí zrovna vítězem tradiční ankety Pták roku, kterou letos vyhrál jeden z nejohroženějších tučňáků na světě. Tučňák žlutooký, kterému patří i novozélandská pětidolarová bankovka. Novozélanďané své přírodě a její ochraně přikládají velkou váhu a soutěž zmínila i tamní premiérka Jacinda Ardenová. V Česku, které se ochraně přírody až tak vážně nevěnuje, se nabízí otázka, kdo by byl v takové anketě zvolen vítězem.