Zápisník Ondřeje Součka: Budování na příděl

Venezuela

Venezuela Zdroj: reuters

Venezuela
Venezuela
3
Fotogalerie

Igor Gavidia je venezuelský elektroinženýr, kterého možná brzy čeká zářná politická kariéra. Gavidia, který dosud řídil státní energetickou společnost, má nově vést venezuelské ministerstvo pro elektřinu. Jeho povýšení přichází v době, kdy prezident Nicolás Maduro oznámil plán na přidělování elektřiny.

Pro Gavidia tak bude zřejmě jeden z hlavních úkolů přivést tuto myšlenku v život. Venezuelané, kteří už mají na příděl potraviny, se tak mohou těšit na světlé zítřky. Teď už stačí vybudovat jen ministerstvo pro léky a samozřejmě rezort pro výdej pitné vody.

Tuzemská zemědělská a potravinářská inspekce a veterinární správa se nadále předhánějí v tom, kdo objeví více zkažených produktů pocházejících od našich severních sousedů. Nyní tak opět našli salmonelu v kuřecím mase dovezeném z Polska. Což o to, kvalita musí být, ale když už tuzemští vrcholní politici v Bílém domě bojují proti zhoubnému protekcionismu, měli by se podle toho úřady chovat i doma. Snad se jednou dočkáme tiskových konferencí i kvůli zkažené drůbeži české.