Zápisník Pavla Otta: Daňová blamáž

Premiér Andrej Babiš s kšiltovkou „Silné Česko“. Fotografii po demonstracích v USA, kdy radikálové vnikli do sídla KOngresu, odstranil ze svých profilů.

Premiér Andrej Babiš s kšiltovkou „Silné Česko“. Fotografii po demonstracích v USA, kdy radikálové vnikli do sídla KOngresu, odstranil ze svých profilů. Zdroj: ČTK

Andrej Babiš na tiskovce po jednání vlády v listopadu 2020
První jednání vlády v roce 2021: Andrej Babiš (ANO) (4.1.2021)
3
Fotogalerie

Místo zvyšování příjmů zaměstnanců, které sliboval premiér Andrej Babiš s opoziční ODS, to spíš vypadá na růst zisků firem. Šéf Českých drah Ivan Bednárik chce využít zrušení superhrubé mzdy k tomu, aby kvůli úsporám plošně seškrtal výdělky 15 tisíc pracovníků státní akciovky. Řekl to časopisu Železničář.

Snížení mezd je prý lepší než propouštění. Dráhy asi nebudou jediný podnik, který něco takového napadne. Babišův daňový experiment se mění v blamáž necelé dva týdny od začátku roku, kdy začal platit. Jen letos přijde stát kvůli tomuto předvolebnímu taháku o devadesát až sto miliard korun. Uvidíme, v čí kapse skončí.

Šéf ANO tvrdí, že se mu daří očkování. V rozhovoru pro Právo se skromností sobě vlastní prohlásil, že nikdo nemůže řídit vakcinaci lépe než on. Samotného Babiše ale zároveň zaráží, že do Česka dorazilo o třetinu víc dávek, než kolik nemocnice stihly spotřebovat. Že vakcína čeká na lidi, je podle premiéra chyba. Hlavně že národ neřídí nemehla.