Zápisník Štěpána Brunera: Pětivteřinové peklo

Slunce, ilustrační foto

Slunce, ilustrační foto Zdroj: ctk

Slunce putuje po obloze po dráze, která se každých pár tisíc let o trochu změní. Na známý fakt upozornili vědci z americké NASA, kteří zároveň přepočítali tři tisíce let stará znamení zvěrokruhu, aby odpovídala nové realitě na hvězdném nebi. 

Pokud jste například celý život spokojeně žili ve znamení Střelce, život vám rozhodí nová realita, jíž jste náhle vrženi do znamení Štíra, nebo dokonce Hadonoše, kterého staří Babyloňané úplně vynechali. A za pár tisíc let bude všechno zase úplně jinak. V dnešní uspěchané době se už člověk opravdu nemůže na nic spolehnout. 

Pokud vás předchozí zjištění vyneslo do nebeských výšin, zpět na zem jistě pomůže klip s názvem Tomio. V dílku o velkorysé stopáži pět vteřin kope Tomio Okamura penaltu, kterou poslanec jeho hnutí Jaroslav Holík nechytí. Celou scénu sleduje kandidát SPD ve Zlínském kraji Jaroslav Dvořák, který ihned propukne v jásot, a neznámá dáma, která při stejné činnosti povážlivě zakolísá. Je vlastně dobře, že to celé utrpení není delší.

Donald Trump po setkání s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem uznal, že „Jeruzalém je věčnou metropolí pro židovský národ více než tři tisíce let“. Pokud Trump v nadcházejících prezidentských volbách v USA zvítězí, je po tomto výroku jasné, že na rozdíl od svých předchůdců bude tím pravým, který na Blízký východ přinese mír a klid.