6 důvodů, proč je operativní leasing tou nejlepší variantou pořízení firemních vozidel

Zdroj: Auto Palace s.r.o.

Automobilový průmysl jde dopředu a stále chrlí novější a novější modely aut, které jsou pohodlné, bezpečné a hlavně dobře vypadají. Jak si ale vybavit firemní vozový park, když nemáte dostatečný kapitál? Velmi snadno – a to díky operativnímu leasingu.

1.    Nepotřebujete počáteční kapitál

Největší výhoda operativního leasingu spočívá v tom, že není potřeba žádný počáteční kapitál ani půjčka, abyste vozidlo mohli získat. Zatímco u klasického leasingu je nutné složit akontaci o určité výši, u operativního leasingu se tomuto kroku vyhnete a díky tomu budete o něco blíže k vysněnému novému autu.

2.    Čeká vás méně starostí

Vlastnit vůz neznamená pouze v něm jezdit, tankovat a občas navštívit servis. S jeho provozem se pojí mnoho starostí – a ty vám v rámci operativního leasingu odpadnou, protože se o všechno postará právě leasingová společnost. Takže nejen servisní opravy, ale i povinné ručení či havarijní pojištění máte zahrnuto v pravidelné splátce.

3.    Máte na výběr z mnoha vozidel

Pryč jsou časy, kdy byl výběr pronajímaných vozů značně omezený, v dnešní době je ovšem operativní leasing na vyšší úrovni a z nabídky si můžete vybrat auta všech různých druhů karoserií. Mimo klasické automobily ve výběru naleznete i elektromobily, i když u těch je částka za pronájem stále o něco vyšší než u aut se spalovacím motorem.

4.    Nepřekvapí vás nepředvídané výdaje

Jestliže nedisponujete příliš velkými úspory, ze kterých byste případně hradili nepředvídané výdaje spojené s provozem vozu, je pro vás operativní leasing jako stvořený. Pronajměte si auto bez starostí a všechny jednorázové položky, které je nutné uhradit, vám společnost rovnoměrně rozloží do vašich pravidelných splátek.

5.    Sami si zvolíte délku pronájmu

I když leasingové společnosti preferují dlouhodobé pronájmy a tato priorita se může odrazit ve výši splátky, hlavní slovo zůstává na vaší straně. Operativní leasing lze sjednat na dva roky, na jeden, či dokonce jen na půl roku. Záleží na nabídce dané společnosti a na domluvě. V každém případě se nemusíte bát nechtěného upsání na několik let.

6.    Vůz si můžete odkoupit

Po uplynutí doby pronájmu vám může leasingová společnost nabídnout odkoupení vozidla. To oceníte hlavně v případě, pokud jste si na automobil během užívání zvykli natolik, že už se ho nechcete vzdát. Stačí společnosti zaplatit stanovenou částku za odprodej a s vaším čtyřkolovým miláčkem se po ukončení pronájmu nemusíte loučit.