Dodavatel ARMEX ENERGY má za sebou úspěšný rok. Rostl v počtu odběratelů elektřiny i plynu

Zdroj: ARMEX ENERGY a.s.

Tuzemská energetika má za sebou další náročný rok. Obavy z přerušení přísunu plynu do Evropy ve spojení s konfliktem na Ukrajině vyhnaly ceny energií na historická maxima. Situace byla složitá nejen pro domácnosti, ale také pro dodavatele energií. V loňském roce jich ukončila svoji činnost zhruba téměř pětina z nich.

Nyní se již zdá, že to nejhorší je za námi. Teplá zima spolu se snížením spotřeby domácností i firem dávají naději na dostatek energií nejméně do konce letošní topné sezóny. V roce 2022 dodavatele změnily stovky tisíc lidí

Jak vyplývá z aktuálních dat Operátora trhu s elektřinou (OTE), v roce 2022 proběhlo více změn dodavatele než v předkrizovém roce 2020. V případě elektřiny změnilo dodavatele 344 tisíc domácností, u zemního plynu pak 204 tisíc domácností.

Významný nárůst v počtu odběratelů zaznamenal ARMEX ENERGY, a to jak v případě elektřiny, tak i zemního plynu. Více než 11 tisíc nových odběratelů elektrické energie představuje v porovnání s ostatními dodavateli páté místo, hned za dominantními dodavateli. ARMEX ENERGY tak meziročně vzrostl o více než třetinu a potvrdil své místo v první desítce dodavatelů.

ARMEX ENERGY a.s.

Růst počtu odběrných míst zaznamenal ARMEX ENERGY také v případě zemního plynu. „V meziročním porovnání se jedná o jeden z nejlepších výsledků na trhu. Byli jsme svědky obav z nedostatku plynu, které měly za následek rušení stávajících přípojek a přechod části domácností na vytápění jinými tepelnými zdroji. Nová odběrná místa prakticky nevznikala a náš růst je tak především výsledkem úspěšné obchodní strategie,“ zhodnotil loňskou situaci David Otoupalík, člen dozorčí rady společnosti ARMEX ENERGY.

Konzervativní nákupní strategie a vlastní zásobníky

Česká společnost ARMEX ENERGY oslaví letos v dubnu 18. rok na trhu a patří po dominantních dodavatelích mezi nejsilnější hráče. Elektřinu nebo zemní plyn dodává téměř 80 tisícům zákazníkům. „Výkyvy cen byly v roce 2022 extrémní, ale stále se držíme naší dlouhodobé strategie postupných nákupů a průběžně tak zajišťujeme dostatek energie dle aktuálních potřeb našich zákazníků. U zemního plynu jsme šli ještě dále a držíme pro naše zákazníky několikaměsíční rezervu v pronajatých zásobnících na českém území,“ doplňuje pak Tomáš Horyna, projektový ředitel ARMEX ENERGY.

Růst i díky akvizicím

ARMEX ENERGY i v období nejistoty na energetickém trhu nadále stabilně roste. Nejen díky vlastní obchodní aktivitě, ale také akvizicí menších dodavatelů energií. Těch bylo v loňském roce hned několik a vedení společnosti se netají tím, že chce v růstu pokračovat. „Máme silné finanční zázemí skupiny ARMEX. Nadále sledujeme situaci na trhu a jsme připraveni na další akvizice menších dodavatelů také v tomto roce,“ doplňuje pak David Otoupalík.

Kromě akvizic chce ARMEX posilovat i přípravou nových produktů. V letošním roce plánuje spustit nový model výroby elektřiny z fotovoltaických elektráren na pronajatých střechách, má v plánu zprovoznit fotovoltaiky na všech svých čerpacích stanicích a také připravuje v souladu s připravovanou legislativou inovativní projekty pro komunitní energetiku.

ARMEX ENERGY a.s.

ARMEX ENERGY je součástí skupiny ARMEX, která se kromě dodávek energií zabývá také velkoobchodním prodejem pohonných hmot, vlastní síť čerpacích stanic a rozvíjí další aktivity pro firmy i domácnosti. Dále provozuje jedinečný koncept v Děčíně Live Centrum a patří mezi významné podnikatelské skupiny v Česku. Internetové stránky dodavatele jsou www.armexenergy.cz.