Investice jako ideální dárek pod stromeček. Darujte finančně zajištěnou budoucnost

Zdroj: iStock

Vánoční atmosféra je již ve vzduchu a s ní také otázka výdajů za vánoční dárky, sváteční pohoštění či silvestrovské oslavy. Vzhledem k aktuální výši inflace a vysokým cenám energií jsou však Češi při pořizování dárků pod stromeček skromnější, šetří na nich letos 6 z 10 z nich. Vhodným a smysluplným dárkem tak může být darování investic, které obdarovaným udělají nejen radost, ale nabídnou i zajímavé zhodnocení.

Strach z připravovaného konsolidačního balíčku Čechy neopustil ani na Vánoce, jeho dopadů na své peněženky se obává již 83 % lidí a inflaci na sobě pociťuje 82 % Čechů. Vyplývá to z průzkumu společnosti Generali Investments CEE. Lidé se sice inflace obávají, ale žádné výrazné kroky v oblasti svých financí nečiní. Pouhé spoření k vyrovnání inflace nestačí a blížící se Vánoce jsou vhodnou dobou k zamyšlení, jakým smysluplným dárkem obradovat své blízké.

Darujte investici do budoucna

Strach z aktuální výše inflace a vysokých cen energií se promítá také do vánočních výdajů, a to jak za dárky, sváteční pohoštění, silvestrovské oslavy či zimní dovolené. Například na dárcích pod stromeček bude letos šetřit 60 % Čechů. Vánoční období se také letos pro většinu Čechů ponese v duchu úspornějších a skromnějších oslav. V takovém bouřlivém období se tak úspory stávají klíčovým tématem a investice do investičních nástrojů představují ideální dárek.

Ty nabízí například Generali Fond globálních značek od společnosti Generali Investments CEE. Ten je určen nejen pro zkušenější investory, ale také pro začátečníky ve světě investic, kteří nemají dostatek prostředků pro koupi celých akcií nadnárodních značek a rozhodli se pro uložení svých prostředků minimálně na 8 let. Investoři tak profitují především z výnosu akcií silných, světově známých, a především populárních firem, jako například Apple, McDonald’s, Amazon či Microsoft.

„Investice jsou v tuto chvíli dobrým způsobem, jak zhodnotit své úspory. S větším výnosem je však samozřejmě spojená vyšší míra rizika, takže by nikdo neměl vkládat všechny svoje úspory pouze do jednoho investičního produktu. Zároveň je potřeba počítat s tím, že hodnota investic může na nějakou dobu poklesnout, což ale není důvod k panice,“ komentuje Petr Mederly, obchodní ředitel Generali Investments CEE.

iStock

Udělejte radost dárkem obdarovanému i planetě

Radost pod stromečkem můžete darovat také investicí do udržitelné budoucnosti. S Generali Fondem živé planety darujete nejen smysluplný dárek, ale investujete také do firem podnikajících v souladu s pravidly ESG. Fond zahrnuje firmy specializované na ochranu klimatu, obnovitelné zdroje energie nebo řešení rostoucí poptávky po pitné vodě.

Proč darovat investice

Darování investic do fondu může být moudrým a prospěšným rozhodnutím hned z několika důvodů. Jednou z mnoha výhod je vzdělávací aspekt. Darování podílu Generali Fondu globálních značek může podnítit zájem o finanční trhy a investování. Pro mladší generace může být tato zkušenost výchovná a naučit ji důležitým principům správy financí. Další výhodou je finanční rozvoj, darováním můžete přispět k budoucímu finančnímu zajištění obdarované osoby.