Obrat Saunie vzrostl o 90 procent. Další emise dluhopisů je splacena

Zdroj: Saunia, s.r.o.

5
Fotogalerie

Hospodaření provozovatele saunových světů Saunia se po covidových restrikcích a mohutných historických investicích do rozvoje konečně dostalo do kladných čísel. Firma navíc v listopadu splatila další emisi svých dluhopisů v celkové jmenovité hodnotě 24,9 milionu korun.

Saunia, která svůj první saunový svět otevřela v roce 2013, postupně několik let masivně investovala do svého rozvoje. Otevřela tak celkem 15 poboček v České republice a jednu ve slovenské Bratislavě.

Saunia, s.r.o.

Na hospodaření firmy pak ale tvrdě dopadla pandemie koronaviru. Díky vládním opatřením bylo její podnikání na tři roky zásadně omezeno. Hned v prvním roce po pandemii se jí ale podařilo dostat do kladných čísel.

„V nedávno skončeném fiskálním roce nám obrat vzrostl o více než devadesát procent, což mělo samozřejmě na výsledky obrovský pozitivní dopad,“ říká ředitel Saunie Bohumil Píše.

Saunia, s.r.o.

Nyní se Saunia chystá i do Vídně, primárně se ale chce soustředit na rozvoj stávajících poboček. Dluhopisové financování svého růstu, kterým je Saunia známá, firmě vychází i přes obrovský výpad příjmů způsobený zastavením provozu během pandemie.

Saunia, s.r.o.

Všechny splatné emise v celkové jmenovité hodnotě bezmála 246 milionů korun byly v řádných termínech splaceny, poslední ve jmenovité hodnotě 24,9 milionu korun před pár týdny.

Podle Píšeho je pro firmu klíčové, že se lidé po covidu opět vrací.„Návštěvnost nám roste i mimo hlavní sezónu.Současná situace s kladnou EBITDA potvrzuje náš dlouhodobý byznysplán",  dodává ředitel Saunie. 

Saunia, s.r.o.

Dokládají to i čísla největšího provozu, termálních lázních Saunia Thermal Resort v Karlových Varech. V prvním roce plného fungování po rekonstrukci navštívilo komplex se dvěma bazény a saunovým světem dvakrát více lidí. V dalším roce je zde naplánován narůst tržeb o 30 procent.

Saunia, s.r.o.