OKbase: Při digitalizaci procesů v Rohlík.cz využíváme 15 let zkušeností

Video placeholde

OKbase je oblíbeným systémem HR manažerů v malých i velkých firmách už více než 15 let. Digitalizací personálních procesů a rychlým zapracovávání legislativní změn přináší firmám významné personální i finanční úspory. V dnešní reportáži se podíváme, co na něm oceňují v náročném provozu společnosti Rohlik.cz.

HR agenda digitálně a na jednom místě

V online supermarketu Rohlik.cz je kvalita a rychlost prioritou, a proto si tu vždy pečlivě vybírají systémy, na které se pak mohou plně spolehnout. „V České republice máme čtyři sklady a něco kolem sedmi set zaměstnanců. Chceme být první a nejlepší volbou pro zákazníka, a proto se musíme neustále zlepšovat, inovovat, automatizovat a posouvat se dopředu. K tomu potřebujeme kvalitní systémy,“ vysvětlil firemní strategii Martin Beháň, CEO Rohlik.cz. Výběru HR řešení proto předcházela velká očekávání, související také s nově zaváděným provozem v jejich plně automatizovaných skladech. Cílem bylo vybrat takové řešení, které nebude zaměstnance zatěžovat zbytečným papírováním a vedení poskytne jednoduchý a efektivní způsob, jak kontrolovat docházku a náklady. „Hledali jsme někoho, kdo jde naproti paperless řešení, automatizaci, robotizaci, někoho, kdo perfektně a rychle zpracuje legislativu a všechny HR agendy pod jednou střechou, a OKbase byl jediný dodavatel, který si na to troufl,“ zdůvodnila výběr Simona Sochorová, HR projektová konzultantka Rohlik.cz.

Bezpapírové řešení přináší firmě úspory času a zvyšuje komfort zaměstnanců. Výplatní pásky i evidenční listy jsou dostupné online, docházka se automaticky nahrává do mezd a zvyšuje rychlost a přesnost jejich zpracování. Personalista i vedoucí mají vždy aktuální přehled o zaměstnancích, jejich pracovním zařazení, patřičném vzdělávání, docházce atd. a snadno z evidovaných dat generují potřebné výstupy a reporty. Vojtěch Klimeš, ředitel vývoje a produktu OKbase, k tomu říká: „Náš systém je oproti konkurenčním systémům jiný především v tom, že se zaměřuje na všechny oblasti a na všechny typy zaměstnanců. To znamená od nejvyššího managementu přes HR, mzdové oddělení až po řadové zaměstnance.“

HR řešení jako služba (SaaS)

OKbase poskytovaná v režimu SaaS, automaticky povyšovaná na vyšší verze s perfektní podporou a hotline, přinesla za rok a půl spolupráce Rohlíku.cz řadu výhod. Snižuje náklady na hardwarové zařízení, infrastrukturu a IT personál, a naopak zvyšuje bezpečnost díky zázemí profesionálního datacentra monitorovaného v režimu 24/7. A také jim zajišťuje kontinuitu v případě odchodu některého z klíčových pracovníků v HR oddělení či mzdové účtárny.

OKbase HR budoucnosti

Vývoj řešení jde stále dopředu a reflektuje nejen nové IT trendy, ale i potřeby zákazníků. Nejbližší připravovanou novinkou, na kterou se těší i v Rohliku.cz, je elektronické podepisování dokumentů, které by schválení dlouho očekávané novely Zákoníku práce mělo umožnit. Před pár týdny byl v OKbase také spuštěn nový modul Intranet, interní komunikační nástroj napojený na zaměstnanecká data z OKbase.