Prémiový projekt Aura Statenice představuje zajímavou investici do vlastního bydlení

Zdroj: AURA PHASE1 s.r.o.

5
Fotogalerie

Malebné údolí Únětického potoka se vine hned několika obcemi jen pár kilometrů za severní hranicí Prahy. Patří mezi ně i Statenice, kde na slunečné stráni s nádhernými výhledy aktuálně vzniká luxusní rezidenční projekt Aura Statenice se 79 vilami a nadstandardně velkými pozemky, které poskytnou příjemné odstupy jednotlivých vil a zelené zázemí zahrad.

V těsné blízkosti hlavního města s plnohodnotnou občanskou vybaveností a velmi snadnou dostupností do centra Prahy 6 – Dejvic byste jen těžko hledali hezčí místo pro rodinný život. Na louce ve Statenicích, která je v sousedství starousedlíků, aktuálně probíhají čilé stavební práce. Vznikají zcela nové ulice a zázemí pro budoucí rezidenty, které se bohatě rozvine rovněž v průběhu výstavby druhé etapy. Vzniknou obchodní prostory pro služby jako je lékař, kadeřník, kteří v obci Statenice doposud nejsou k dispozici.  Myslí se rovněž na dětské aktivity, proto nebude chybět hřiště a místo pro relaxaci. Developerská společnost Horizon Holding, která je součástí globální investiční skupiny Shikun & Binui, aktivně řeší budoucnost lokality a občanskou vybavenost již nyní, čehož je důkazem čerstvě podepsaná smlouva o otevření pobočky německého řetězce Billa.

Srdcem projektu Aura Statenice jsou ale nadčasové vily čtyř různých typů. Všechny domy mají tepelná čerpadla vzduch – voda,  jsou v energetické třídě B a projdou certifikací udržitelné výstavby BREEAM. S dispozicemi 5+kk, 5+1 nebo 6+1 půjde o skutečně velkorysé bydlení pro rodiny, které hledají adekvátní zázemí nedaleko metropole. Renomované studio Siebert+Talaš navrhlo bydlení s důrazem na kvalitu použitých materiálů, důmyslné dispozice i respekt k maximálnímu možnému soukromí budoucích obyvatel. Ti jistě ocení blízkost řady vyhlášených soukromých i veřejných škol v přilehlých Nebušicích, v Suchdole či v Dejvicích.

AURA PHASE1 s.r.o.

Praha jako brána ke vzdělání i do světa

„Tuto lokalitu jsme si vybrali a věříme v její potenciál kombinující kvalitu života v přírodě a velmi snadnou dostupnost do centra metropole,“ vysvětluje Yishay Furman, generální ředitel Horizon Holding. „Cena za metr čtvereční je výhodnější než v centru města, což z projektu samozřejmě činí výbornou lokalitu pro rodiny s dětmi. První fáze, která je nyní v prodeji, zahrnuje vily s nadstandardně velkými pozemky,“ upozorňuje Furman na fakt, že zájemci se mohou těšit na zahrady o velikosti přes tisíc čtverečních metrů. Nové vily tak mohou představovat i zajímavou investici do nemovitostí v těsné blízkosti Prahy, jen pár minut od letiště, pomyslné brány do zbytku světa.

Udržitelnost a certifikace BREEAM

Developerská společnost Horizon Holding si vytyčila závazek realizovat veškerou novou výstavbu v souladu s mezinárodním akreditačním schématem udržitelné výstavby BREEAM. Touto certifikací projdou rovněž vily v Aura Statenice a společně s nimi dalších 5 nových projektů.  Co to přesně znamená? Projekt bude detailně posouzen z hlediska nejlepších environmentálních standardů s důrazem na dlouhodobou udržitelnost, používání certifikovaných materiálů, minimalizaci a opětovné využití stavebního odpadu či na harmonické propojení s lokalitou.

www.aura-statenice.cz