Stavební spoření pro dítě online? Jistě! Založte ho tady

Zdroj: Shutterstock

Raiffeisen stavební spořitelna spustila možnost sjednat stavební spoření pro nezletilé online. Klienti Raiffeisenbank zase mohou přes web založit stavební spoření prostřednictvím bankovní identity.

Využití mobilní aplikace se rozrůstá do dalších oblastí. Nově je možné založit stavební spoření nezletilým klientům. Celý úkon lze provést v mobilním bankovnictví Raiffeisenbank. Jediné, co je k procesu sjednání potřeba, je spolupráce s jedním ze zákonných zástupců a nahrání rodného listu dítěte. Doposud si spoření mohl skrz aplikaci založit jen dospělý klient.

Plně online je také nově zpřístupněn proces založení stavebního spoření pro všechny klienty. Digitalizace tak plně nahradí dříve nezbytný proces zaslání smluvní dokumentace přes kurýra či schůzku na pobočce. Možnost je dostupná pro nové klienty Raiffeisenbank, zapotřebí je k tomu pouze bankovní identita. Ke stavebnímu spoření lze rovněž přidat založení osobního účtu u Raiffeisenbank, díky kterému pak klient může čerpat finanční výhody.

Snažíme se jít v digitalizaci neustále kupředu a vycházet klientům vstříc. Pro některé úkony není důvod, aby se zájemci museli osobně dostavit na pobočku nebo využívat papírovou formu. Jsme proto rádi, že i pro nezletilé klienty umožníme sjednání stavebního spoření z pohodlí domova, stejně jako využití Bank iD pro založení spoření všem dospělým,“ komentuje změny Tereza Kaiseršotová, tisková mluvčí Raiffeisen stavební spořitelny.

Raiffeisen stavební spořitelna u nově sjednaného stavebního spoření nabízí nyní garantovaný úrok 7 % p. a. do konce roku 2024.