Více než jen byznys: Franšízanti vytváří příležitosti a prospívají komunitnímu prostředí

Video placeholde

Za třicet let působení na českém trhu se McDonald's zapsal do povědomí lidí napříč všemi generacemi. Franšízantka a majitelka pěti poboček Silvie Muranská sdílí své postřehy a dlouholeté zkušenosti u McDonald's. Jak se od práce v bance dostala k franšíze a proč je McDonald’s sousedem, kterého chcete mít poblíž?

Špička mezi franšízami 

Franšízantka McDonald's  Silvie Muranská pracovala dříve v oblasti bankovnictví. Po mateřské dovolené přemýšlela o změně. Stát se franšízantkou ji zaujalo ze všech možností nejvíce, zejména díky zázemí, které s sebou silný světový brand nese. „Myslím si, že McDonald’s je opravdu jedna z nejlepších franšíz na světě. Ne nadarmo se říká, že je to rolls-royce mezi franšízami,“ prozradila Silvie Muranská. V dnešní době vede pět, ve kterých zaměstnává více než 350 lidí. 

Dlouhodobá podpora i pomoc tam, kde je to nejvíc třeba  

Franšízanti McDonald's se v rámci svých CSR aktivit věnují dlouhodobé podpoře sportovních týmů, škol i sociálních zařízení ve svých lokalitách. Kromě toho ale nabízí pomocnou ruku tam, kde je to v danou chvíli nejvíce potřeba. V období pandemie poskytovaly restaurace bezplatné občerstvení zdravotnickému personálu hned v několika nemocnicích a odběrových centrech po celé ČR, současně si všichni členové IZS mohli nabídnout bezplatně kávu i sycené nápoje v kterékoliv z tuzemských restaurací McDonald’s v rámci nouzových stavů. S příchodem války na Ukrajině McDonald's hmotně i finančně podpořil neziskovou organizaci Člověk v tísni. Dlouhodobě největší podporu směřují franšízanti i korporace McDonald’s Nadačnímu Fondu Dům Ronalda McDonalda, který v listopadu letošního roku otevře historicky první dům svého druhu v ČR. Dům Ronalda McDonalda, který stejnojmenný nadační fond staví v areálu FN v Motole, bude poskytovat bezplatné ubytování a důstojné zázemí i pohodlí rodinám dlouhodobě nemocných dětí, které se léčí na zdejším dětském oddělení. 

Dobrý start kariéry

Práce u McDonald’s je dobrým startem, díky kterému se člověk naučí vše související s chodem restaurace, ale také práci v týmu, posílí komunikaci, zodpovědnost a zejména svou finanční gramotnost. Zaměstnanci jsou schopni se uplatnit také v jiných společnostech. „Když si povídám s přáteli z jiných společností, pochvalují si, když má uchazeč v CV zkušenost z McDonald's. Je to pro ně známka toho, že se daný člověk nebojí práce, komunikace a umí pracovat v systému,“ zakončuje Silvie Muranská.